Gündem

Son Dakika... Şanlıurfa ve Adıyaman'ı Sel Vurdu! 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Son Dakika... Şanlıurfa ve Adıyaman'ı Sel Vurdu! 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Son Dakika... Şanlıurfa ve Adıyaman'ı Sel Vurdu! 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Deprem Bölgesinde Etkili Olan Şiddetli Yağış Afete Dönüştü. Adıyaman'ın Tut Ilçesinde Konteynerin Suya Kapılması Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Kayboldu. Şanlıurfa'da Ise Sele Kapılan 4 Kişi Hayatını Kaybetti.

Şanlıurfa ve Adıyaman son yılların en yoğun yağışı nedeniyle sele teslim oldu. Caddeler göle döndü, otomobiller sürüklendi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların evlerini boşaltmasını istedi.

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken, sabah saatlerinde etkili oldu. Sele dönüşen yağışlar nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni su basarken kentte eğitime 1 gün ara verildi. 

2 İTFAİYE ERİ İLE 4 VATANDAŞ SEL SULARINA KAPILDI

Kentin merkezinde bulunan köprülü Abide Kavşağı'nın altından araçlarıyla ilerlemeye çalışan vatandaşlar, sel sularına kapıldı. Can pazarının yaşandığı kavşakta 1 kadın ile 1 çocuk son anda vatandaşlar tarafından halat atılarak bulunduğu yerden kurtarıldı. Sel sularıyla taşan kavşakta 2 itfaiye eri ile 4 vatandaşın sel sularına kapıldığı belirtilerken, su altı arama ve kurtarma dalgıç ekipleri arama kurtarmaya çalışması başlattı Halen kent merkezinde sel sularına kapılan araçlar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Adıyaman'da açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Çalışmalar şu an devam ediyor. Elektrik var, su var. Bir kaç günden beri uyarımız devam ediyor. Özellikle dere yataklarının etrafında her ilçenin kendine ait bir yapısı var. O yağmurun çok yağdığı ve derelerin taştığı etrafta bulunmamak gerek. Buna ait tüm tedbirlere ilişkin arkadaşlarımızın uyarıları var.' dedi. 

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin de sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gittiği öğrenildi.


Kaynak: Milliyet

Yorumlar

Bir Yorum Yaz